Categorie: "Column"

I have this feeling…Godly feeling

Al een paar dagen heb ik gezonde spanning. Heel veel gezonde spanning. Het is een heel fijn gevoel als God je zegent. Ik sta er eigenlijk iedere keer versteld van wat voor God allemaal mogelijk is. Hij schrijft duidelijk in de Bijbel: mijn wegen zijn hoger dan die van jou – Jesaja 55. Dat hoofdstuk lijkt echt voor mij geschreven te zijn. In alle opzichten ga ik daar nu doorheen. Maar dat gevoel. Het is bijna als verliefdheid. Ik ben de hele tijd afgeleid. Ik moet werken, maar moet daar extra moeite voor doen. Ik wil gewoon leuke dingen doen. Nu weet ik ook wel dat ik dit weekend even door moet en dan zal het volgende week allemaal anders zijn.

Ik leef nog..!

Plannen. Ik doe het maar al te graag. Ik dacht: ik ga vasten & bidden. Schrijf daar dagelijks over op de blog om jullie inzicht te geven in dat proces. Hoe dat precies gaat en hoe God spreekt. Maar God heeft vaak andere plannen dan mij. Zo ook afgelopen week. Ik heb namelijk gebeden voor werk. Ik ben sinds een paar maanden terug uit Australië en eenmaal terug in het land had ik geen werk. Dus ook geen geld.

Chocoladetaart, McChicken & roze koeken

Eerste dag Daniel Fast.

Ik zie chocolade brownies, chocolate chip cookies en stroopwafels voor me. Ik eet veel fruit, maar mijn lichaam mist iets. Alsof het niet voldoende heeft aan die natuurlijke suikers. Ik heb trek in chocola met caramel. Maar dat zal ik de komende dagen niet eten. Ik ben namelijk bezig met vasten & bidden, zoals Daniel uit de Bijbel dat ook deed.

The secret van het creditcrisis

Al gehoord van “The Secret”? Hier is een soortgelijke filosofie (gevonden op paranormaal.blog.nl). Volgens mij is dit het type denkwijze dat ervoor zorgde dat we in een creditcrisis zitten. Filmpje –>

God is de economie in South Park aflevering

Voor de South Park liefhebber is hier aflevering 3 “Margaritaville” te vinden. Deze aflevering gaat over de economische crisis en wordt op 2 manieren gevolgd. 1. De economische crisis wordt uitgelegd en de absurditeit ervan aangetoond. 2. In de stad van South Park speelt zich het verhaal van Jezus af, maar is het economie God en de financiële schuld van de mensen is metafoor voor de zondeschuld. Vrij komisch.

Doe het nu

Matteus 5: 23 – 26 “23 Wanneer je dus je offergave naar het altaar brengt en je je daar herinnert dat je broeder of zuster je iets verwijt, 24 laat je gave dan bij het altaar achter; ga je eerst met die ander verzoenen en kom daarna je offer brengen. 25 Leg een geschil snel bij, terwijl je nog met je tegenstander onderweg bent, anders levert hij je uit aan de rechter, draagt de rechter je over aan de gerechtsdienaar en word je gevangengezet. 26 Ik verzeker je: dan kom je niet vrij voor je ook de laatste cent betaald hebt.”

Niet een van ons wilt oneerlijk behandelt worden, maar voor God is het belangrijk dat je zelf niemand oneerlijk behandelt. Laat niets je in de weg staan in vrede en liefde met je medemens te leven, want hoe kun je met God in vrede leven als je het zelf niet doet met met de mensen om je heen?

Watchmen – metafoor voor de mensheid

 

Atoomoorlog dreigt uit te breken tussen de VS en Rusland en twee ex superheroes willen een onuitputtelijke energiebron maken die zal zorgen dat er nooit meer oorlog hoeft te zijn, maar achter de schermen blijkt macht en curruptie te regeren. Gister had ik het plezier om de film Watchmen te mogen zien. Een verfilming van een stripverhaal uit 1985. Er is sinds Batman Begins de trend om superhero movies te maken die minder super zijn en meer psychologisch en overdenkend. The watchmen is er ook zo eentje, maar dan gecreëerd voor- en gericht op het metaforisch benaderen van de mensheid anno 1985. Het gaat niet over superhelden vs. slechterikken, het gaat om helden versus zichzelf. Een aantal sleutelaspecten van de mensheid komen terug in de “super”helden en ze moeten als het waren de mensheid, of in ieder geval, de westerse mens voorstellen.

Flitshuwelijk net als obsessief compulsieve persoon

Volgens de Pers is het in Iran, een land waar heel veel niet mag, mogelijk een flitshuwelijk aan te gaan om toch seksuele frustraties te kunnen voorkomen. Regeltjes, je wordt er niet goed van. Veel christenen leven vandaag de dag ook volgens regeltjes. het flitshuwelijk lijkt een beetje op de manier waarop obsessief compulsieve mensen hun obsessieve gedrag vergemakkelijken door regels te verzinnen ter compensatie van het niet doen van iets anders. Bijvoorbeeld: “als ik de deur drie keer open en dicht doe dan hoef ik niet meer twee keer met de trap op en neer.”