Jezus loopt over het WATER

Lees Mattheus 14:22-31

Jezus zei tegen Zijn discipelen dat zij met de boot moesten overvaren naar de andere kant van het meer. Hij zou nog blijven om de mensen weg te sturen. Toen iedereen weg was, ging Hij alleen de berg op om te bidden. Het werd donker en de discipelen waren al ver op het meer. Zij kwamen niet erg vooruit door de harde tegenwind en de hoge golven. Om een uur of vier in de morgen liep Jezus over het water naar hen toe. Zij schreeuwden van angst en dachten dat het een spook was…

..Hij stelde hen gerust. “Wees maar niet bang; Ik ben het.” Petrus riep: “Here, als U het werkelijk bent, zeg dan dat ik over het water naar U toe mag komen!” “Goed”, riep Jezus. “Kom maar!” Petrus stapte uit de boot en liep over het water naar Jezus toe. Maar hij besefte ineens dat er een heel harde wind stond. De golven waren erg hoog! De schrik sloeg hem om het hart en hij begon te zinken. “Here, help mij!” schreeuwde hij. Jezus stak hem Zijn hand toe en trok hem uit het water. “Och, twijfelaar”, zei Hij, “waarom heb je zo weinig vertrouwen in Mij?”

Petrus vertrouwde Jezus helemaal toen hij zijn voeten op het water zette. Daarna gaat hij veel nadenken en realiseert zich dat er toch wel hele hoge golven zijn. Hij schrikt en begint te zinken. Hij had weinig vertrouwen in Jezus en kon over het water lopen. Stel je voor dat hij ‘medium’ of ‘groot’ vertrouwen zou hebben in Jezus! Dan was ie echt niet gezonken. Zo is het ook met ons. Stel je al je vertrouwen op Hem? Of twijfel je constant? Jezus zal ALTIJD op je wachten en staat klaar om Zijn hand uit te steken om je te redden. Iedere keer weer.

Een nieuw programma van de EO heet dan ook ‘Loopt een man over het water…’
Klik hier voor meer informatie.

Lees ook:Lopen over het water
Lees ook:Vertrouwen is al wat een scheiterd nodig heeft
Lees ook:Don’t just stand there!
Lees ook:Verstoppertje spelen met Jezus
Lees ook:Grappen over Jezus

11 reacties op “Jezus loopt over het WATER

 1. Charles Alberti

  Ik ben nu ruim 6 jaar een christen en heb geleerd dat het wel wat jaren duurt om een volwassen christen te zijn. Door louteringsprocessen heen heb ik het meest geleerd en kom steeds meer op dat punt dat ik Hem steeds meer durf te vertrouwen zodat er steeds minder van mij overblijft behalve mijn keus voor Hem. De Heilige Geest helpt mij hier zo vaak doorheen en ik ben blij dat ik Jezus Christus volg

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alberti Charles

   vertaling:
   Ik ben nu ruim 6 jaar de weg kwijt en geleerd dat het wel wat jaren duurt voor dat je volwassen wordt. Door louteringsprocessen heen verlies ik mijn eigen identiteit en geef ik me steeds verder over aan de wil van anderen. Zodat er steeds minder overblijft van mijzelf, behalve dan mijn dienstbaarheid naar anderen. Mijn hallucinaties helpen mij hier zo vaak doorheen en ik ben blij dat ik God verloochen door mijzelf volledig weg te cijferen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Aids+Hiv

    Leuk he tegen je zelf praten doe ik ook altijd echt gezellig :) gayzijn mafkees

      /   Beantwoorden  / 
  2. klaas

   ik ben die tortilla en ik hou van die spaggetini snuiven daarna de stukjes eruit friemelen we pulken de hele dag door aan de stukjes in me oor lekker is dat altijd echt ik heb zulke rijpheid. elke dag vers lekker trekken door de pers. knutselen is ook een hobby van mij ja ja dat koekje maakt me blij.
   ik wil de netheid behouden maar jullie gaan mij berouwen
   ik ga hard.

     /   Beantwoorden  / 
 2. jolan

  zever zeg

    /   Beantwoorden  / 
  1. Henkin

   what the fack betekent dat nou weer? lekker coke snuiven hea? mafkees

     /   Beantwoorden  / 
  2. JanNietHenkin

   godverdomme ik had net zo mooie reactie over jouwe domme reactie geplaats is die er niet coke snuiver. wtf staat daar nou weer mafkees

     /   Beantwoorden  / 
 3. winette

  je hoeft jezelf niet volledig weg te cijferen hoor? God heeft ook jou geschapen! Je mag er zijn…. Wie ik…ja JIJ! Je hoort er helemaal bij!xxxxxx

    /   Beantwoorden  / 
  1. Henkin

   Jij bent stom en vast verliefd op hem met je xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx mafkees

     /   Beantwoorden  / 
 4. Elie

  Ik vindt het een mooie getuigenis! We hoeven onszelf niet weg te cijferen. Maar we zijn slechts een penceel in de hand van de Schrijver. Daar zoeken we naar, dat de HG ons gebruikt!
  Dat vraagt nederigheid en zoals Paus JP2 zei: we moeten ons elke dag opnieuw bekeren, ook de Paus.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Semafor

   “Penseel in de hand van de schrijver”, “nederig zijn”.
   Dat heet jezelf wegcijferen..

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.