Wat is heiligheid? Kom discussiëren.

Lees 1 Petrus 1:13-16

Gebruik dus uw verstand en wees nuchter. Kijk vol verwachting uit naar de dag waarop Jezus Christus terugkomt en God Zijn genade aan u zal bewijzen. Gehoorzaam God omdat u Zijn kinderen bent. Geef niet toe aan de verlangens van vroeger, toen u nog niet beter wist. Wees heilig in alles wat u doet, want de Here Die u heeft geroepen om Zijn kind te worden, is heilig. Hij heeft dat Zelf gezegd: “Wees heilig, want Ik ben heilig.” (Vertaling: Het Boek)

‘Heilig’ staat voor apart gezet voor speciaal werk; Gods werk. Hij is heilig, dus dienen wij dat ook te zijn. Als christen ben je toegewijd aan God, die altijd heilig is. God heeft de wereld lief en wil deze redden. Toch is Hij apart van onze wereld.

Christenen trokken zich in het verleden nog al eens terug uit de wereld. Vaak wordt ook wel gezegd ‘christenen zijn in de wereld, maar niet van deze wereld’. En dat klopt, maar dan hoef je je als christen niet afzijdig te houden. Het gaat er juist om dat we in de wereld leven volgens Gods waarden.

In de Nederlandse taal gebruiken we het woord ‘heilig’ niet vaak, maar we zouden toch iedere ochtend moeten zeggen dat we heilig zullen zijn. Niet als een spiritueel ritueel, maar als iemand die voor God leeft, apart gezet voor speciaal werk in de wereld. Heiligheid is dus eigenlijk een reflectie van de liefde en goedheid van een heilige God.

Wat versta jij onder heiligheid? Probeer je heilig te zijn?

Lees ook:Stelling: geen vrije dag op Christelijke feestdagen
Lees ook:Heb je last van relatieproblemen?
Lees ook:Kleding als cadeautje
Lees ook:Kampioenen van Gods eer?
Lees ook:Bidden voor Obama of McCain?

Eén reactie op “Wat is heiligheid? Kom discussiëren.

  1. pieter

    Heilig zijn is niet moeilijk. Probeer in elk geval niet een heilig boontje te zijn maar wees vooral jezelf. Probeer zo veel mogelijk je leven te leiden met de waarden die Jezus ons voor heeft gehouden. En weet, nobody is perfect.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.