Iedereen heeft een schaapherder

Lees Johannes 10:3

“De schapen luisteren naar zijn stem, hij roept zijn eigen schapen bij hun naam en leidt ze naar buiten.”

Misschien klinkt het een beetje raar: iedereen heeft een schaapherder. Maar het is wel waar. Het is natuurlijk niet letterlijk. Dat maakt voorganger Steve Farrar ook duidelijk tijdens zijn preek. Een schaap volgt de schaapherder. Wil je weten wie jouw herder is? Wie volg je dan?

Volgens hem kan een schaapherder van alles zijn. Geld bijvoorbeeld. Misschien laat jij je leiden door geld. Vind je een goede baan belangrijk en heb je ook veel geld. Maar Jezus Christus ken je niet. Je ervaart een leegte in je leven en weet niet hoe die op te vullen. Je hebt geen doel in je leven.

Een andere herder zou beroemdheid kunnen zijn. Sommige mensen dromen ervan om beroemd te zijn, terwijl anderen weten hoe het is. Je kan nooit anoniem door het leven, want overal is wel iemand die je herkent. Wellicht ben je een control-freak. Moet alles gaan zoals jij dat wil. Over elke situatie wil je macht hebben, dat het volgens jouw plan verloopt. Maar omstandigheden zijn altijd out of control, dus zul je nooit gelukkig zijn. Of misschien ben je een perfectionist. Dat zal ook zwaar zijn, want niets is perfect.

LEES OOK: Ben jij een schaapie?

Lees ook:Schapenwachter geeft eigen leven weg
Lees ook:Ben jij een schaapie?
Lees ook:Hoe ga je om met je geld?
Lees ook:Waarom alleen buigen voor Jezus?
Lees ook:Lots of little moments, one BIG friendship

2 reacties op “Iedereen heeft een schaapherder

  1. Andrei Plastic

    Great design first thing… Second thing the prespective at which you see the sport is quite neutral quite in my words wikipedia style. This is a welcome change from people who are either racist or support a particular agenda.!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dijkstra

    Jezus is meer dan alleen Herder,Hij is God,die mensen van het duister heeft bevrijdt.Hij is door Zijn dood de REDDER van MENSEN

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.