Spijt


Lees Rechters 1:27-36

Het boek Rechters laat een belangrijke eigenschap van mensen zien: ze pakken niet door. De Israëlieten mochten de inwoners van het land verdrijven, maar ze deden het niet. Waarom niet? Daar zullen verschillende redenen voor zijn geweest. Misschien angst dat er soldaten zullen sneuvelen, misschien gebrek aan moed, misschien het gemak dat de overwonnen volken tot slaaf konden worden gemaakt. Het doet er niet toe, het was in strijd met de opdracht van God.

Hij had hun het land gegeven en beloofd te zullen helpen in de strijd. Maar er komt door de houding van zijn volk weinig van terecht. Daar zullen ze in de toekomst nog ernstig spijt van krijgen! Ook ons belooft God dat Hij bij ons wil zijn. Dat Hij zelfs met zijn heilige Geest in ons wil wonen. Dat Hij door zijn Zoon Jezus onze zonden wil vergeven en ons leven wil leiden. Hebben we iets geleerd van de zonden van anderen?

Bron: Uitdaging

Lees ook:Count your BLESSINGS
Lees ook:JmeO start opnieuw met discipelschapavondscholen
Lees ook:Alles weggevaagd
Lees ook:Verbod op godslastering…
Lees ook:Israël in beeld

3 reacties op “Spijt

 1. Frank Ujaro

  Over niet doorpakken gesproken. Daar hebben goden ook zo een handje van. Ze zijn in staat een wereld te scheppen en het aan ons met jaren gezwoeg (en daar bedoel ik niet bidden mee dat het over gaat) over te laten om kinderkanker uit de wereld te helpen. Ze geven niets om het leed dat dat kost. Verder, ik wil absoluut niet dat er iemand in mij gaat wonen, ik houd graag zelf controle over mijn identiteit. Welke moraal bestempelt het als goed dat een bovennatuurlijke parasiet zich in je hersenen zou invreten?

    /   Beantwoorden  / 
 2. hasan

  zo verrot

    /   Beantwoorden  / 
 3. Panama

  Volgens Huntington doet de Oost-Aziatische beschaving zichzelf en zijn waarden cultureel steeds meer gelden in relatie tot het Westen, wat toe te schrijven is aan de snelle economische groei van China. In het bijzonder gelooft hij dat het China’s doel is zichzelf opnieuw te profileren als leidinggevende mogendheid in de regio en dat andere landen in de regio China zullen bijvallen, vanuit de traditie van hiërarchische bevelstructuren die geworteld zijn in de Confucianistische Oost-Aziatische beschaving en die trouwens in schril contrast staan met de individualistische en pluralistische waarden van het Westen. Met andere woorden: regionale machten zoals Noord-Korea, Zuid-Korea en Vietnam zullen zich eerder schikken naar Chinese eisen en China steeds meer steunen dan proberen zich ertegen te verzetten. Daarom meent Huntington dat de opkomst van China één van de gewichtigste problemen en op de lange termijn de machtigste bedreiging vormt voor het Westen. De Chinese culturele profilering botst immers met het Amerikaanse verlangen dat er geen regionale hegemonie zou zijn in Oost-Azië.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.