Categorie: "Muziek"

Worship…uit Sydney

Ik heb Hillsong Fever. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer worship bands ter wereld. En ook goede bands met een lekkere beat in de nummers. Nummers die ergens over gaan. Dit nummer ‘Help Me’ bijvoorbeeld van de C3 Worship Band. Nou moet ik toegeven, dat deze worshipleaders ook uit Australië komen. Geniet

Come, let us return to the LORD

Lees Hosea 6:1-3

Kom, laten wij teruggaan naar de HEER! Hij heeft ons verscheurd, hij zal ons genezen; de hand die sloeg, zal ons verbinden. Hij redt ons na twee dagen van de dood, de derde dag doet hij ons opstaan: in zijn nabijheid zullen wij leven. Dan zullen wij hem kennen, ernaar jagen om de HEER te kennen. Even zeker als de dageraad zal hij komen, hij komt naar ons als milde regen, als de lenteregen die de aarde drenkt.

Isreal & New Breed rockt!!!


“I am not forgotten, I am not forgotten. God knows my name.” Wat een eer. God kent ieder mens bij naam. Hij houdt van je. Met heel Zijn hart. Hij zal je nooit vergeten. Daar zingt Israel & New Breed over. Live is de band echt een onwijs genot om naar te luisteren. Vooral die beat is superduper! Lekker swingen op je stoel dus. Dansen mag natuurlijk ook

Hosanna in de hoge

Ik heb veel favoriete nummers. En Hosanna is daar eentje van. Wij hebben zelfs een Nederlandse vertaling: “Ik zie de grote Koning. Vol glorie en met vuur omringd. De aarde beeft, de aarde beeft. Ik zie Hem in Zijn liefde. Onze zonden wast Hij weg. En ieder zingt, en ieder zingt. Hosanna, hosanna, hosanna in de hoge!” AMEN. In deze versie gezongen door Hillsong United.

Geloof zonder daden is dood


Hoe groot je geloof ook is. Het blijft belangrijk om je woorden kracht bij te zetten. Hoe doe je dat? Door wat je zegt ook uit te voeren. Laat het niet bij woorden blijven. Doe het ook. Sommige kerkgangers zitten heel braaf op zondagmorgen in de kerk, maar doen vervolgens niets met de boodschap. Dan denken ze: ‘ik heb mijn deel alweer gedaan voor de week’. Maar zo werkt het niet. Dit prachtige nummer Albertine gezongen door Brooke Fraser gaat daarover. Faith without deeds is dead.

De wereld veranderen

Na een waardevolle tip van een lezer heb ik zanger Bebo Norman opgezocht op Youtube. Onderstaand nummer, Sometimes by Step, kende ik al, maar ik wist niet dat het van hem was. Echt een mooi nummer van een getalenteerde zanger.

Bebo: “I love getting to do what I do, but if you really look at what Jesus did, He definitely spoke to groups of people but the vast majority of what Scripture is dedicated to is His time spent with just a handful of people and that managed to change the world.”

Leeland – heerlijke muziek!

“Ik word altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd…” is dat bekende liedje van Kinderen voor Kinderen. en inderdaad, niets is zo fijn als wakker worden met heerlijke muziek. Dat van Leeland bijvoorbeeld. Ik hoorde voor het eerst van ze toen ik in Australie zat. Echt fijne muziek over GOD. Hieronder het nummer Sound of Melodies op het gelijknamige album.

Chris Tomlin LIVE live live


Chris Tomlin. Ik zag hem live. In Australië. Echt een goede artiest. Heel muzikaal. Wat een talent. Het meest bekend van worshipmuziek. Denk maar aan ‘How great is our GOD‘ – zie de video hieronder. Maar ook hits als ‘Amazing Grace’ en ‘Indescribable’. Echt gaaf dat ik hem live heb gezien. Filmpje is ook live trouwens! Enjoy…!

Step out of the boat

Kom uit je comfort zone. God heeft het me de afgelopen maanden vaak verteld. De band Delirious? schreef er een nummer over: Kingdom of Comfort. Het is altijd zo veilig in onze vertrouwelijke omgeving, maar God kan daar niet goed werken. Dus dien je uit je comfort zone te stappen. Step out of the boat! Luister hier naar het nummer, goeie muziek trouwens.

Baby van 23 weken geboren

De Australische Jill McCloghry vertelt openlijk over het vertrouwen dat zij had in God, toen haar zoon Max met 23 weken werd geboren. Ze vertelt hoe klein hij was. Het gebeurde slechts twee weken voordat ze moest optreden tijdens Hillsong Conference. Samen met haar mede-worshipleader Brooke Fraser zong ze het nummer Desert Song in 2008. Toch heeft ze, samen met haar man, doorgezet en gebeden tot haar hemelse Vader.