Categorie: "Recensies"

Bolt: Disney tegen religie?

Na het nieuwe Disney animatiefilm Bolt te hebben gezien kon ik door de woordkeuzes en sommige beelden detecteren dat er een gedachte achter zit die duidt op een antireligieus sentiment.

In alle redelijkheid

In alle redelijkheid: Christelijk geloof voor welwillende sceptici – Tim Keller. Ik moet hem nog lezen, maar ik kan hem alvast aanraden namens mensen in mijn omgeving die hem wel gelezen hebben. Tim Keller gaat op een rationele manier in zijn boek aan de slag met de vragen en argumenten van sceptici.

Faith like potatoes

Uiteindelik wordt de film “Faith like potatoes” internationaal uitgegeven. Het verteld het verhaal van een boer in Zuid afrika die in zijn vertrouwen op God bijzondere dingen meemaakte. Check de trailer hierboven. Voor meer kun je terecht op de site.

Watchmen – metafoor voor de mensheid

 

Atoomoorlog dreigt uit te breken tussen de VS en Rusland en twee ex superheroes willen een onuitputtelijke energiebron maken die zal zorgen dat er nooit meer oorlog hoeft te zijn, maar achter de schermen blijkt macht en curruptie te regeren. Gister had ik het plezier om de film Watchmen te mogen zien. Een verfilming van een stripverhaal uit 1985. Er is sinds Batman Begins de trend om superhero movies te maken die minder super zijn en meer psychologisch en overdenkend. The watchmen is er ook zo eentje, maar dan gecreëerd voor- en gericht op het metaforisch benaderen van de mensheid anno 1985. Het gaat niet over superhelden vs. slechterikken, het gaat om helden versus zichzelf. Een aantal sleutelaspecten van de mensheid komen terug in de “super”helden en ze moeten als het waren de mensheid, of in ieder geval, de westerse mens voorstellen.

Laatste aflevering van Battlestar Galactica

Zo nu en dan komt er een film of een televisie series langs die “het leven” als thema heeft en dat een beetje uitwerkt in zijn verhaallijn. U hebt vastwel al een keer een film gezien als Blade runner, 2001: a space oddysee, Donnie Darko of I heart Huckabees of de series Six feet under. Nu heb ik enkele minuten geleden de allerlaatste aflevering gezien van de science fiction series Battlestar galactica, en ik moet zeggen dat ik zwaar onder de indruk ben.

The knowledge of the Holy

A.W. Tozer

ISBN10: 1850786216
ISBN13: 9781850786214

The knowledge of the Holy van A.W. Tozer is een zeer interessant boek die inzicht geeft in de eigenschappen van God zoals Hij die heeft geopenbaard aan ons. Zijn doel is om ons te helpen om juist te denken over God. Hij bespreekt onder anderen de volgende thema’s: God is onbegrijpelijk, de drie-eenheid, het zelfstandige bestaan van God, de zelfvoorziening van God, de eeuwigheid van God, de oneindigheid van God, de onveranderlijkheid van God, de alwetendheid van God, de wijsheid van God, de almacht van God, de transcendentie van God, de alomtegenwoordigheid van God, de getrouwheid van God, de goedheid van God, de rechtvaardigheid van God, de genade van God, de genade van God, de barmhartigheid van God, de liefde van God, de heiligheid van God en de soevereiniteit van God.

Pittig maar echt de moeite waard. Onder andere hier verkrijgbaar.

My utmost for His Highest

My utmost for His Highest - Oswald Chambers

ISBN 10: 0929239571
ISBN 13: 9780929239576

Van dit boek, geschreven door Oswald Chambers, zijn er veel uitgaven en is het ook inmiddels al aangepast naar moderne Engels. Het is het meest uitdagende boek met dagstukken die ik nog gelezen heb. Elke dag zeer kritisch en aanmoedigend. Zit niet maar vol met mooie teksten maar spreekt je aan en daagt je uit voluit te leven voor God. Voor mij in ieder geval echt de moeite waard.

Ook te vinden op bol.com

JOSEPH maakt droom deels waar

Jozef in het theater in ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat‘. Ik had dat nooit verwacht, maar blijkbaar inspireert de Bijbel ook voor musicals. Jozef was het lievelingetje van zijn vader, Jakob. Zo staat het ook in de Bijbel: “Omdat Jakob al oud was toen Jozef werd geboren, hield hij meer van Jozef dan van zijn andere zonen, en hij had een prachtig bovenkleed voor Jozef laten maken in allerlei kleuren. De broers zagen wel dat hun vader het meest van Jozef hield. Daarom konden ze Jozef niet uitstaan en kon er geen vriendelijk woord voor hem af.”

Eva’s Women Worship van hoog niveau

Zes vrouwen die de sterren van de hemel zingen voor God. Dat is puur genieten. En dat was het gister ook in de Levend Evangelie Gemeente bij Schiphol-Rijk. Het zestal van Eva’s Women Worship openden geweldig met ‘Rise up and praise Him’, waar de concerttour ook naar is vernoemd. Een lekker nummer om bij Abba Vader te komen.

Een concert speciaal voor vrouwen. Toch dook er af en toe een man op. Bijna de hele band was mannelijk, behalve de pianiste, die overigens prachtig heeft gespeeld. Het publiek was heel gevarieerd. Van oud tot jong. Maar iedereen was uniek en door God geschapen.