Categorie: "Nieuws"

Zolang het maar een goed gevoel geeft

Veel mensen richten zich op het gevoel. Als het maar lekker of goed voelt. Ik ken dat wel. Mijn gevoel is altijd heel sterk. Als ik zenuwachtig ben is het over de top en als ik vreugde ervaar is dat ook over de top. Mijn gevoel is gewoon heel groot. Sommige christenen krijgen Bijbelverzen door van God. Zo’n vers komt dan in hun hoofd. Bij andere werkt God op het gevoel. Bij mij bijvoorbeeld. Ik weet heel goed wat er gaande is al wordt er niet over gesproken. God geeft me steeds een ander gevoel bij situaties. Eerst kon ik het niet onderscheiden, maar dat leer ik nu steeds beter.

CrimeDoc pakt het anders aan

“God weet wat er gebeurd is en het minste wat we kunnen doen is Hem in deze om raad en inzicht vragen”, aldus een reactie van de zender Family 7. Vanaf 31 oktober zullen zij het programma CrimeDoc uitzenden. Een nieuw misdaadprogramma, waarbij God om wijsheid wordt gevraagd.

Christendom.blog: meer dan 10.000 pageloads in augustus

Nog niet eerder noteerde Christendom.blog.nl zoveel pageloads als in augustus. De blog werd in de afgelopen zomermaand zeer goed bezocht. Dat blijkt uit de statistieken van Statcounter, die alles prima bijhoudt. Zo had de blog in augustus 10,254 opgevraagde webpagina’s en 7,856 unieke bezoekers. En de blog bestaat nog geen jaar. Dus the best is yet to come! Goed bekeken onderwerpen waren ‘Satan wil je vernietigen…’, ‘Hoop op Italiaanse lotto’ en ‘Keuzes maken. Pffff’. Voor meer informatie over Christendom.blog.nl, de auteur en advertentie mogelijkheden, klik hier.

Terugblik Xnoizz Flevo Festival

De podia zijn afgebroken. Het terrein is schoon. Het zit er echt op. Xnoizz Flevo Festival is dan afgelopen. Hier nog een kleine terugblik op deze geslaagde editie. De openluchtkerkdienst trok zondagochtend maar liefst 13.000 bezoekers. Ook het optreden van Newsboys werd goed bezocht. Inclusief foto’s.

Was jij erbij? Hoe was het?

‘Islam is van de duivel’

Met deze leus zorgden drie studenten in de Amerikaanse staat Florida voor veel opschudding op school. Ze wandelden met hun eigengemaakte T-shirts rond, die deze tekst droegen. Ze verscholen zich achter de wet ‘vrijheid van meningsuiting’. De jongeren voelde zich vast apetrots, maar voor de moslimjongeren was er niets leuks aan. Zij waren beledigd.

Nederlandse vrouw gelooft in leven na dood

“Of je christen en boeddhist bent Islamiet of jood. Er is leven er is leven na de dood. Rij dus rustig door oranje en geef extra gas bij rood. Er is leven er is leven na de dood. Na de dood (Na de dood). Na de dood (Na de dood). Er is leven er is leven na de dood.” Freek de Jonge zong het nummer ‘Leven na de dood’. Nederlandse vrouwen geloven in leven na de dood.

Nog maar een iPod erbij!

Nederlandse christenen willen meer. Nog meer. En dan nog wat meer. Volgens drs. Jaap van der Wind onderscheiden christenen zich veel te weinig als het gaat om consumptiegedrag, hebzucht en materialisme.

Rebecca St. James op Flevo

Rebecca St. James is weer terug in Nederland, na twee jaar afwezigheid. Rebecca bouwde een grote fanbase op met diverse tours, concerten en EO-Jongerendag optredens. Ook stond ze twee jaar geleden op Flevo. Rebecca St. James is geboekt voor het hoofdpodium van het Xnoizz Flevo Festival en zal op donderdag 20 augustus optreden.

Hoop op Italiaanse lotto

De Italiaanse jackpot is nog steeds niet gevallen. Inmiddels staat die al op zo’n 136 miljoen euro. En dat is een hoop geld. Vandaar dat veel toeristen uit onder meer Duitsland en Oostenrijk naar Italië reizen om kans te maken op de jackpot. Echt ongelooflijk dat mensen zo ontzettend veel hoop hebben op een jackpot, die misschien niet eens valt. Maar hoop op eeuwig leven? Nee, dat komt allemaal een beetje te dichtbij het hart.