De bekendste (deel 4)

16

Joh 3: 16

We hebben gezien dat de mens door Jezus is gered van zijn zonde en de dood tijdens de reddingsactie van God zo lang geleden. We zagen dat Jezus niet kwam om over ons een oordeel uit te spreken. De keuze ligt aan jou, maar wat houdt het in?

Johannes 3 is een gesprek tussen Jezus en een schriftgeleerde waarin Jezus zei: (vers 3) “Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.” Waarop de schriftgeleerde antwoordde: “Hoe kan iemand geboren worden als hij al oud is?”

Jezus antwoordde: “…niemand kan het koninkrijk van God binnengaan, tenzij hij geboren wordt uit water en geest.” Wat Jezus hier bedoelt is de doop. Wat is de doop? Wanneer je kiest om te geloven dat Jezus de Heer is en dat je door Hem gered bent van de zonde volgt dat je je laat dopen. Dat kan door onderdompeling of gewoon door besprenkeld te worden met water. De doop symboliseert het afleggen van je oude leven en het aannemen van een nieuw leven. Opnieuw geboren worden :-) Het is een keerpunt in je leven waarmee je aangeeft je leven met God op te pakken en met Hem te leven. Maar daar hoort nog iets heel moois bij, maar daarover de volgende keer.

Wil je geloven in Jezus? Heb je vragen? (bijv. Hoe word ik een christen?) Stel ze hier, of zoek een christen/gemeente op en vertel het ze.

Lees ook:Een hoopvolle God
Lees ook:De bekendste (deel 3)
Lees ook:Boodschap van het leven
Lees ook:Waarom doet God er niets aan? (3)
Lees ook:De bekendste (deel 2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.