Eureka! De zin van het leven.

Logos, het griekse woord voor “woord”. Zo word ie vertaald in Johannes 1. Maar voor de griekse denkers van die tijd betekende ook “intentie”. Ze zochten namelijk naar de intentie of zin van het leven. Waarom bestaan we? Johannes opent met het volgende:

Johannes 1: 1 – 5 1 In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. 2 Het was in het begin bij God. 3 Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat. 4 In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen. 5 Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.”

Vervang nou het woord “woord” met “logos”…

Dan ziet het er zo uit: “1 In het begin was het logos, het logos was bij God en het logos was God. 2 Het was in het begin bij God. 3 Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat. 4 In het logos was leven en het leven was het licht voor de mensen. 5 Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.” (andere vertaling voor “in haar macht gekregen” = “gegrepen”)

De zin van het leven ligt bij God. En in Jezus vinden we leven. Hij is het licht voor de wereld. Hij zei ooit “Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij. Als jullie mij kennen zullen jullie ook mijn Vader kennen…” – Joh 14: 6 – 7 Leven met God, dat is de zin van het leven. Daarvoor is alles gemaakt.

Relatie.

Lees ook:Lekker roddelen over elkaar
Lees ook:In het begin..
Lees ook:Licht van de wereld
Lees ook:Trek je er maar niets van aan
Lees ook:Geen slaaf, maar een vriend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.