Wat doen we hiermee?

Sophie Hilbrand

Sophie Hilbrand

In aflevering 6 van het programma Sophie op 3 praat ze met mensen die zogeheten “transgenders” zijn. Wat is dat? Het zijn mannen en vrouwen die vinden/voelen dat ze met de verkeerde geslacht geboren zijn. Kortom, mannen die vrouwen willen zijn en vrouwen die mannen willen zijn…

De geïnterviewden zeggen allen dat hun lichaam het verkeerde geslacht is en laten zichzelf ombouwen door middel van operaties aan de Vrije Universiteit (overigens van oorsprong een christelijke universiteit.) Ze doen het dus niet uit homoseksualiteit. Nou vraag ik me af in deze wereld waar mannen en vrouwen nog steeds sterk gedefinieerd zijn, en vooral binnen de normen en waarden van het christelijke geloof, wat moeten we hiermee? En niet zo zeer van “hoe zullen we hierover oordelen?”, maar is er ruimte voor deze mensen binnen de kerk? Zij zijn ook spirituele wezens. Zullen ze worden gestereotypeerd als “transseksueel” net als mensen die als homoseksueel zijn gestereotypeerd? Reduceren we ze tot eendimensionale subjecten of herkennen en erkennen we ze ook als persoon, als mens? Wat zijn elk individu’s hobby’s, muziekvoorkeur, favoriete eten etc?

Zijn deze mensen bij voorbaat al gedoemd? Moet de kerk zijn relatie met de wereld om zich heen aanpassen tot anno 2009? En zo, houdt het in dat deze mensen dan erbij horen? Laat me horen wat jezelf denkt.

Lees ook:Lekker flirten op internet
Lees ook:‘Christelijke kerk en moskee in gesprek’
Lees ook:Stage lopen in een kerk
Lees ook:Waarom doet God er niets aan? (4)
Lees ook:Dode mensen schijnen nog te kunnen horen.

Eén reactie op “Wat doen we hiermee?

  1. Dorien

    Ik meen ooit een onderzoek gelezen te hebben waar wel degelijk uit gebleken is dat deze mensen een mannelijke hersenstructuur bij een vrouwelijk lichaam hadden, of andersom.

    Ik stel me bij dit soort onderwerpen altijd voor dat het een van mijn kinderen zou kunnen zijn die dit overkomt. Op dat moment kan ik niet oordelen, maar alleen maar liefhebben en troosten en helpen.
    Laten we ons maar vooral concentreren op: heb je naaste lief alsjezelf en God boven alles, daar hebben we het al druk genoeg mee!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.