Count your BLESSINGS


Lees Jozua 24:16-18

Het hele volk antwoordde: “Wij zullen de HERE nooit verlaten om andere goden te gaan vereren! Want de HERE is onze God. Hij heeft onze voorouders uit de slavernij in Egypte bevrijd. Hij is de God, Die machtige wonderen heeft gedaan voor de ogen van Israël, toen wij door de woestijn trokken. Hij heeft ons ook beschermd tegen onze vijanden, toen wij door hun land reisden. De HERE verdreef de Amorieten en de andere volken uit dit land. Ja, wij kiezen voor de HERE, want alleen Hij is onze God.”

Het volk heeft zijn keuze snel gemaakt: ‘ook wij zullen de Heer dienen.’ Jozua hoeft hier niet aan te twijfelen. Vier redenen funderen hun keuze. (1) God heeft de vaderen bevrijd uit Egypte, (2) zelf zijn ze getuigen geweest van wonderen die Hij heeft gedaan, (3) Hij heeft zijn volk beschermd op hun lange tocht door de woestijn en (4) Hij heeft de volkeren voor hen verdreven zodat zij in vrede in het Beloofde Land kunnen leven.

Het volk telt de zegeningen die zijn vaderen ten deel vielen en die het zelf heeft genoten. Massaal kiezen ze voor de Heer, Hem zullen zij dienen. Welke Heer kun je beter dienen dan de God die je bevrijdt, leidt en vrede geeft? Deze keuze voor de Heer betekent wel een keuze tegen andere goden. Het volk lijkt zich van deze keuze bewust. In de praktijk moet dit nog blijken…

Bron: Uitdaging.nl

Lees ook:Hij gaat zelf voor je uit.
Lees ook:Zondigen doe je niet voor jezelf
Lees ook:Het maakt niet uit wat je deed
Lees ook:Zorgsame pappa
Lees ook:Spijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.