Herman van Veen bedenkt eigen kerstverhaal

Ja, je hebt het goed gelezen. Zanger en verteller Herman van Veen bedenkt gewoon een eigen versie van het kerstverhaal. Speciaal voor kinderen wordt het verhaal vertolkt. Slimme doelgroep om aan te spreken rond de feestdagen. ,,Maaaam, ik wil naar het Herman van Veeeeen.” Ik zie het al helemaal voor me. Van Veen zal vast ook eurotekens zien.

Nou heeft hij zich wel laten inspireren door het echte Bijbelverhaal, maar het is “vrij naar Harmannus“, zoals hij zelf zegt. Beetje jammer. Want het verhaal uit de Bijbel is zo mooi. En veel meer dan ‘de koe zei boe, de ezel balk en het schaap toen bla’, zoals het prentenboek heet.

Lees ook:Volgens mij doet die balk wel pijn
Lees ook:Je wordt ertoe geroepen
Lees ook:Keuzes maken. Pffff.
Lees ook:Kerstverhaal (2)
Lees ook:Voorbij nog voor het begonnen is

2 reacties op “Herman van Veen bedenkt eigen kerstverhaal

  1. Johan

    Kerst is van oorsprong een volstrekt onchristelijk feest, later door de Kerk benut om er de geboirte van Jezus mee te vieren. Kerstboom etc. komen echt niet uit de Bijbel. En de geboorte vond ook in elk geval niet eind december plaats. Pasen is trouwens belangrijker dan Kerst. Logisch dat de wereld met Pssen geen raad weet. In streken waar de Orthodoxe Kerk sterk is is Pasen troueens dominanter aanwezig dan het tot eet- een sfeerfeest verworden Kerst.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marina de Haan

    @Johan
    Je hebt gelijk dat de Kerstboom en alles eromheen niet uit de Bijbel komt. Dat is net als dat mensen met Pasen paaseieren gaan zoeken. Dat heeft niets met de feestdag te maken. Mensen hebben dat gewoon bedacht. Pasen is inderdaad belangrijker! Want dan vieren we dat Jezus op de derde dag is opgestaan uit de dood na de kruisiging.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.