Cadeaus voor in de HEMEL

Bidprentjes, een ticket voor je lijk en zeep om je in onschuld te wassen. Als het aan tekenaar Joost Veerkamp ligt kan je dat allemaal meenemen naar de hemel. Of cadeau doen aan iemand, die volgens jou een plek in de hemel verdient… Mijn collega-blogger van Doodgaan publiceerde het. Maar wat heb je nou aan zo’n pakket? En wat zegt de Bijbel over wereldse kostbaarheden?

Het heeft wel humor dat iemand moeite doet om zo’n heel pakket samen te stellen. En ik moet toegeven; het is origineel, maar je gaat toch geen veertig euro neertellen voor zo’n pakket? Zou jij dat wel doen dan? Alsof je het ook kan meenemen. Iedereen begrijpt wel dat dat niet kan, denk ik. Sowieso staat het verzamelen van schatten op aarde niet hoog op Gods agenda. Stel: je hebt veel materiĆ«le spullen in je huis, waar je goed geld voor hebt betaald, dan ga je dood. En heb je er toch niets aan.

In Mattheus 6:19-21 staat het heel duidelijk: “Verzamel op aarde geen kostbaarheden, want die vergaan of worden gestolen. U kunt beter kostbaarheden in de hemel verzamelen. Die zullen nooit vergaan en nooit worden gestolen. Als uw rijkdom in de hemel ligt, zal uw hart daar ook naar uitgaan.”

In de Bijbel staat ook dat “het Koninkrijk der hemelen gelijk is aan een schat, verborgen in een akker, die een mens ontdekte en verborg, en in zijn blijdschap erover gaat hij heen en verkoopt al wat hij heeft en koopt die akker” (Mattheus 13:44). Deze persoon ontdekt een schat en verkoopt alles wat hij heeft om de akker te kopen waar de schat verborgen is.

Hef je blik omhoog!

Lees ook:Verzamel hemelse schatten
Lees ook:De hemelse stad
Lees ook:Tips om de Bijbel te lezen (1)
Lees ook:Schepping van hemel en aarde
Lees ook:Schuilen bij God

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.