Verbod op godslastering…

Godslastering

Godslastering

Het kabinet moet het verbod op godslastering afschaffen. De meeste christenen zullen wel teleurgesteld zijn met dit besluit. We willen natuurlijk niet dat ons God door anderen worden beledigd, maar is het nou wel zo slecht dat dit verbod wordt opgeheven?

Elke land heeft wetten die lang geleden ingesteld zijn, maar die vandaag niet meer past in bij de cultuur en zeitgeist. Afschaffen dus? Ik denk dat de liberalen op dit gebied weleens tegenstrijdig handelen wanneer gezegd wordt dat lasterlijke uitingen tegen de God waarin de christenen geloven wel moet kunnen, maar tezelfdertijd voorzichtig zijn over uitlatingen over de Islam en wat zij geloven over God. Kan het één dan kan ook het ander.

Moet het wel gaan om het wel of niet verbieden van godslastering of ligt het probleem dieper? Het zou niet nodig moeten zijn om een verbod te hebben. Bovenop is een verbod principieel in strijd met het recht van vrije meningsuiting. Mij lijkt het een kwestie van respect. Bij het spreken is alles ons geoorloofd, maar niet alles is opbouwend (om Paulus even te parafraseren.) Zou het mogelijk zijn een Nederland te vormen waarin mensen genoeg respect hebben voor elkaar om elkaar terecht te wijzen of een mening te uiten zonder de ander of zijn God te lasteren? En wie zal ons hierin voorgaan?  Ik volg Jezus wel; wie volg jij? En komen we dan samen tot een goede oplossing of zal het alleen maar bewijzen dat een verbod toch nog nodig is?

Lees ook:Heb oog voor een ander
Lees ook:Relatiegebod no. 8
Lees ook:Relatiegebod no. 9
Lees ook:Relatiegebod no. 7
Lees ook:De bekendste (slot)

2 reacties op “Verbod op godslastering…

  1. dennis.nl

    Ik vind het jammer, dat dit soort maatregelen genomen moeten worden. Ik vind dat iedereen gewoon mag zeggen wat ie denkt en vind.Maar deze tijden zijn niet meer wat het geweest is. Volgens mij heeft de oude generatie gelijk. Vroeger was alles beter. Geen televisie, thuis komen van een dag zware arbeid in de keuken neerploffen en gezellig met de familie om de tafel. Vroeger deden ze volgens mijn opa veel spelletjes en gingen ze na de kerk gezellig een borreltje drinken met de mannen. Iedereen hielp elkaar en hoefde niet zo nodig beter te zijn als de buurman. Tgenwoordig draait daar toch alles om. Wie zijn dingen het beste voor elkaar heeft en de grootste tv heeft enz….. Ik zou willen dat het net als vroeger zou worden geen tv, pc. Geen agressie meer zoals het nu is. Het wordt tijd dat we weer een stuk terug in de tijd geworpen worden door moeder natuur.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Remco vd Ziel

    Ik ben het met je eens dat je met een wet het probleem niet op een constructieve manier kunt bestrijden.
    Getuigt het niet überhaupt van arrogantie dat je God zou willen beschermen met een menselijke wet?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.