Armageddon for real

Ik was laatst aan het struinen in de Mossel, ook wel bekend als de kringloopwinkel in Langedijk. Naast een paar fotolijstjes vond ik een mooie blauwe fles voor mijn verzameling. Ik kon het niet laten om even langs de videobanden te lopen. Een halve euro voor een goeie film. De actiefilm Armageddon van Jerry Bruckheimer kon ik natuurlijk niet laten liggen.

In de film wordt de aarde in achttien dagen door een meteoor vernietigd. Alles wordt dan uitgeroeid. It's the end of times, ook wel bekend als armageddon. Maar dat verhaal van die dappere Bruce Willis die de mensheid redt is slechts een film. Toch is het einde der tijden een interessant onderwerp om een film over te maken. Denk bijvoorbeeld aan Deep Impact en het recentere I Am Legend, waarin acteur Will Smith toch niet als enige man op aarde is. 

Christenen houden de tekenen van de tijd in de gaten. God roept ook op om dat te doen. Zo staat in de Bijbel. Volgens christenen gaat de eindtijd gepaard met natuurrampen, zoals overstromingen en aardbevingen. Ook zullen er valse profeten opstaan, die het evangelie verdraaien of met dwaalleren aan komen zetten. Er zal totale politieke chaos zijn in de wereld en er zullen oorlogen uitbreken. En al deze signalen gebeuren nu al. 

Dagelijks zijn er aardbevingen, natuurrampen en oorlog is het nog steeds in het Midden-Oosten. Maar ook de politiek heeft het moeilijk met de economische crisis. De politiek zal ook een verandering meemaken nu Barack Obama de nieuwe president van Amerika is. Hij zal dan een zeer machtig persoon zijn. Nu wordt hij al aanbeden alsof hij een god is. Een beetje overdreven. Nou staat de Amerikaan daar ook om bekend. 

De antichrist zorgt uiteindelijk voor een korte periode van wereldvrede. Opletten geblazen dus komend jaar!

Lees ook:Waarom Kerst? Gratis dvd!
Lees ook:Geinspireerd door David Lynch
Lees ook:Israƫl in beeld
Lees ook:Wat is heiligheid? Kom discussiƫren.
Lees ook:De huidige economische crisis, een teken van God?

6 reacties op “Armageddon for real

  1. Valse Profeet

    “Ook zullen er valse profeten opstaan, die het evangelie verdraaien of met dwaalleren aan komen zetten.”

    Je bent misleid!
    Die andere profeet liegt!
    Ik ben het Licht en De Waarheid!

    Heb jij ooit van de Lair Paradox gehoord?

    lees dit eens
    http://www.ltn.lv/~podnieks/gt5.html

    Geloof gerust wat jij wilt, ik lig er niet wakker van.
    Maar misschien geeft dit je nog iets om over na te denken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gulzt

    Jezus zeg, je bent echt gestoord. Noem je Obama (die christen is) nou de anti-christ? Vind je het overdreven hoe de Amerikanen hem aanbidden? Heb je enig besef hoe bescheiden deze aanbidding is in vergelijking met die hele jezus verering?

    Christenen die al eeuwen lang in naam van een dode profeet oorlog voeren, hun stempel zetten op de maatschappij, alles verbieden wat goed is voor een mens, dit gaat al tijden veel te ver.

    Aan alle reacties te zien zijn er meer mensen die je proberen wakker te schudden, maar als je zelfs Obama voor anti-christ gaat uitmaken dan ben je volgens mij al veel te ver in de stront gezakt. De grootste dwaalleer op deze aardbol hang je zelf aan mevrouw de Haan. En zoals Hans Teeuwen het zo mooi zegt “Daar heb ik geen respect voor, ik vind het sukkels!!”

      /   Beantwoorden  / 
  3. Marina

    @Gulzt
    Ik noem Obama niet de antichrist. Dat staat nergens. Dit is wel een onderwerp dat christenen bezighoud. God roept ons op om alert te zijn. Dus dat ben ik. En met mij nog veel andere christenen. De eindtijd nadert, dus ook de anitchrist zal zich op aarde voortbewegen. Maar wie dat is? Geen idee. Alleen God weet dat.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Gulzt

    @Marina
    Dan zou ik de tekst aanpassen, want die suggestie maak je wel erg sterk. “De politiek zal ook een verandering meemaken nu Barack Obama de nieuwe president van Amerika is. Hij zal dan een zeer machtig persoon zijn.”
    Waarom dat eruit lichten, dat is niet anders dan toen Bush aan de macht was, ik zou eerder zeggen dat het geruststellend is dat Bush niet langer aan de macht is.. Vermoedelijke vanwege die geruststelling leg ik verband tussen je slotalinea en deze opmerking.. de ‘slechterik’ zorgt eerst voor wereldvrede. Obama, de man die voor verandering staat…

    Knap dat je niet inhoudelijk ingaat op m’n tirade. Ik heb denk ik teveel ellende met Christenen heb meegemaakt om me genuanceerd uit te drukken wanneer ik zulke rare conclusies lees; zij het in dit geval onbedoeld. De overige blog artikelen maken dat er niet beter op. Ik doe mezelf waarschijnlijk een lol niet meer naar dit blog door te klikken als ik de categorie “Andere blog berichten” bekijk. Ik kan me er wel over blijven opwinden, maar wij gaan er allebei niet anders door denken.

    Laat ik het positief afsluiten. Heb je het boek: “Gesprekken met God” gelezen? Dat vond ik nou een zeer inspirerend boek!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Marina

    Je hebt gelijk wat betreft de overgang van de een na laatste alinea naar de allerlaatste. Obama staat zeker voor verandering en ben ook benieuwd hoe dat zal lopen.

    Ik ken dat boek niet..zal wel even googlen. Geloof jij wel ergens in Gulzt?

    Maar waarom denk jij eigenlijk zo over christenen? Wat heb je dan meegemaakt? Het is wel jammer dat je negatief tegenover christenen staat. Als je even verder kijkt, kom je ook hele mooie mensen tegen met een goed hart. Ik wil niet zeggen dat alle christenen goede mensen zijn overigens.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Gulzt

    http://www.bol.com/nl/c/boeken/neale-d-walsch/56825/index.html?Referrer=ADVNLGOO0020113438be1

    Bovenstaand boek is overigens niet religie gebonden en interessant leesvoer voor iedereen die bezig is met de “grote vraagstukken”. Geschreven door een christen overigens.

    Ja, ik geloof in leven na de dood, de eigen kracht, dat tijd niet bestaat, en dat wij God zijn.

    Ik kom er graag later op terug. Morgen vroeg op; festival bezoek in Duitsland. Ik zal volgende week weer een reactie achterlaten zoals je in het andere topic vroeg.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.