Talk is cheap

Matteus 5: 14 – 1614 Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. 15 Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. 16 Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.”

Wilt u een verschil maken in de wereld? Dan moet het tegenwoordig meestal gebeuren met hoe je leeft en niet zo zeer met wat je zegt. De wereld kijkt steeds meer naar hoe christenen zijn. Talk is cheap. We hebben het tegen ons dat dingen in de samenleving aan het veranderen zijn en dat velen zich tegen de overblijfzelen van de verzuiling en de christelijke hegemonie van vroeger etc. in de samenleving verzetten. Christenen zijn voor velen een bron van irritatie geworden. Tijd om wakker te worden en te beseffen dat wat je geloofd en hoe je dingen ziet niet normaal meer zijn. Het wordt tijd dat we vaker bidden voordat we wat doen of zeggen zodat de Heilige geest het leidt en hopelijk anderen God zullen gaan eren om wat er gedaan/gezegd is.

Lees ook:Wat eten we vandaag?
Lees ook:Vertrouwen is al wat een scheiterd nodig heeft
Lees ook:Licht van de wereld
Lees ook:CDA twijfeld over aantal koopzondagen
Lees ook:Eureka! De zin van het leven.

Eén reactie op “Talk is cheap

  1. Joke

    Hoe waar is dat allemaal! Ik spreek zoveel mensen die denken dat ze beter zijn omdat ze Christen zijn en neerkijken op niet-Christenen die veel meer doen voor hun medemens. Gelukkig zijn er ook veel mede-gelovigen die niet zo hypocriet zijn, anders zou ik bijna liever ongelovige worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.