Helemaal van de wereld?

…U krijgt niets omdat u niet bidt. En als u bidt ontvangt u niets, omdat u verkeerd bidt: u wilt alleen uw eigen hartstochten bevredigen.

 

Jakobus 4: 1 – 10 “1 Waar komt al die strijd, waar komen al die conflicten bij u toch uit voort? Is het niet uit de hartstochten die strijd leveren in uw binnenste? 2 U verlangt naar iets, maar krijgt het niet. U bent jaloers en moordlustig, maar bereikt uw doel niet. U bekvecht en twist met elkaar. U krijgt niets omdat u niet bidt. 3 En als u bidt ontvangt u niets, omdat u verkeerd bidt: u wilt alleen uw eigen hartstochten bevredigen. 4 Trouwelozen! Beseft u dan niet dat vriendschap met de wereld vijandschap jegens God betekent? Wie bevriend wil zijn met de wereld, maakt zich tot vijand van God. 5 Denk toch niet dat dit loze woorden zijn in de Schrift: ‘Hij die ons het leven gaf, maakt er vurig aanspraak op; 6 maar de genade die hij schenkt is nog groter.’ Daarom staat er: ‘God keert zich tegen hoogmoedigen, maar aan nederigen schenkt hij zijn genade.’ 7 Onderwerp u dus aan God, en verzet u tegen de duivel, dan zal die van u wegvluchten. 8 Nader tot God, dan zal hij tot u naderen. (…) 10 Verneder u voor de Heer, dan zal hij u verheffen.”

Lees ook:Message in a Bottle
Lees ook:Functie van een foute figuur
Lees ook:Heb je last van relatieproblemen?
Lees ook:God rust ons toe
Lees ook:Waarom stierf Jezus aan het kruis? (2)

3 reacties op “Helemaal van de wereld?

  1. G.Gulzt

    En voor wie is dit bemoedigend? Veel christenen die ik ken of heb gekend interpreteerden deze tekst door zich volledig weg te cijferen. Boodschappen als deze stimuleren onzekerheid.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jean Kool

    Voor mij werkt het juist andersom. Wellicht ligt het aan interpretatie en opvattingen?

      /   Beantwoorden  / 
  3. G.Gulzt

    Absoluut.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.