GRATIS en voor niets

Lees Efeziërs 2:4-6

Maar Gods liefde voor ons is zo groot dat Hij ons volledig gratie heeft verleend, zelfs al waren wij door onze misdaden dood voor Hem. Hij heeft ons samen met Christus levend gemaakt! Wat een genade! Dat u gered bent, is enkel en alleen genade van God. Hij heeft ons (die één met Jezus Christus zijn) samen met Hem levend gemaakt en ook met Hem een plaats in de hemel gegeven.

Het klinkt als muziek in je oren wat Paulus schrijft. Tussen ‘vroeger’ en ‘nu’ staat Gods barmhartigheid. Zijn bewogenheid met ons verloren leven. In Jezus Christus is die barmhartigheid zichtbaar geworden. Hij heeft onze schuld verzoend. Onze misdaden weggedaan door zijn sterven aan het kruis. Hij heeft ons meegenomen door de dood heen naar het nieuwe leven.

Met Hem en in Hem hebben we nieuw leven ontvangen. Dat nieuwe leven krijgen we, gratis, voor niets. Sterker nog, het nieuwe leven kun je niet anders dan gratis ontvangen. God legt het als een groot geschenk neer in de boodschap van het evangelie. En wij mogen dat cadeau zomaar in ontvangst nemen. Zonder enige tegenprestatie! Ook u.… Dat schrijft Paulus aan die gemeenten in Klein-Azië. Wat zou het geweldig zijn als u al lezend met dit loflied instemt. Ook ik… Gratis, voor niets heb ik het nieuwe leven ontvangen.

Bron: Uitdaging

Lees ook:De voorschriften waarin je werd aangeklaagd
Lees ook:Message in a Bottle
Lees ook:Boodschap van het leven
Lees ook:Het maakt niet uit wat je deed
Lees ook:Door zijn bloed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.