‘Ik geloof in engelen’

Meer dan de helft van de Amerikanen gelooft in beschermengelen. Zij zijn van mening dat een engeltje op de schouder hen beschermt. De Baylor University in Texas deed onderzoek naar de geloofsgewoonten van de Amerikanen. Dat meldt het ANP.

Ik voel op mijn eigen schouder dan geen engeltje zitten. Ik geloof wel dat God op zijn kinderen let. Zo heb ik meegemaakt dat ik een ongeluk nog maar net kon vermijden. Voor mij is dat geen toeval. Ik ben dankbaar dat ik nooit alleen ben en dat er altijd Iemand met me meegaat.

De wetenschappers in Texas zochten ook uit of mensen in de hemel geloven. Twee van de drie ondervraagden was het daar mee eens. Driekwart van de ondervraagden gelooft in de hel.

Hoeveel mensen met het onderzoek hebben meegedaan, meldt het ANP niet.

Lees ook:Toch aardig wat gelovigen in Europa
Lees ook:God, een verzinsel van de mens?
Lees ook:Wie God bewaart, is wél bewaard
Lees ook:Nederlandse vrouw gelooft in leven na dood
Lees ook:Schepping van hemel en aarde

Eén reactie op “‘Ik geloof in engelen’

  1. tineke been

    engelen zijn geweldige schepselen.ze oordelen niet en komen meteen te hulp zodra je ze aanroept.ik heb bij mijn zwangerschap een engel aan de achterkant van mijn bed gezien.hij kwam het zieltje van mijn dochtertje brengen.ik heb wel een week op wolken gelopen.ze oordelen niet dus iedereen kan ze aanroepen.en je zult daarna nooit meer helemaal dezelfde zijn.bb

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.