Nederlanders willen kinderen geen geloof opdringen

82 procent van de Nederlanders vindt dat ouders kinderen geen geloof mogen opdringen. Dat blijkt uit een enquete die TNS-NIPO in opdracht van maandblad Quest hield voor het themanummer over Geloven.


Uit dit onderzoek blijkt ook dat 46 procent vindt dat atheïsme ook een soort geloof is. Daarnaast vindt bijna een derde deel van de Nederlanders dat de overheid scholen op christelijke grondslag moet verbieden.

40 procent van de Nederlanders gelooft niet in de evolutietheorie. Ook 40 procent vindt dat religie de wereld meer kwaad dan goed heeft gebracht. 64% van de Nederlanders vindt dat op zondag alle winkels gewoon open kunnen zijn.

Opvallend is dat een kwart van de Nederlanders een Dag des Oordeels verwacht. De helft weet zeker dat die dag niet zal komen en het overige kwart weet het niet zeker. Negen van de tien Nederlanders is het met de stelling eens dat geloof houvast geeft in moeilijke tijden.

Een klein deel van de Nederlanders is het niet eens met de stelling: Als ik ergens anders geboren was, had ik een andere levensovertuiging gehad. Twintig procent stemde oneens.

Lees ook:Nederland iets religieuzer
Lees ook:Nederlandse vrouw gelooft in leven na dood
Lees ook:Test je kennis van de Bijbel met bekende Nederlanders
Lees ook:Omdat geloof geen wetenschap is
Lees ook:Liever naar een vrolijke levendige gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.