Bond voor het positieve effect van het niet vloeken?

In de nieuwste editie van Quest is er een artikel over vloeken. Theo Bor van de Bond tegen het vloeken gaat in debat met cabaretier Ronald Goedemondt. Hierin legt Bor uit waarom hij tegen vloeken is terwijl Goedemondt zijn perspectief biedt.

Terwijl ik vind dat Goedemondt toch te veel uitgaat van zichzelf in zijn mening zei hij iets heel interessants namelijk dat hij denkt dat de Bond tegen het vloeken een veel betere campagne zal hebben als ze zouden focussen op het positieve effect van niet vloeken, in plaats van de negatieve kant van vloeken te belichten. Dat vind ik namelijk zelf ook, en niet alleen maar hierbij, maar bij alle regels en geboden binnen het christendom. De meeste mensen kijken naar waar de grens licht en wat je niet moet doen en wat slecht is, maar veels te weinig mensen benaderen het leven van een christen op een positieve manier. Een mooi voorbeeld hiervan, vind ik, was de manier waarop Jezus de wet benaderde toen hij zei: “Heb de Heer uw God lief met geheel uw hart, geheel uw ziel en geheel uw verstand en met inzet van al uw krachten. En heb je naaste lief als jezelf.” Wanneer je er zo naar kijkt en ernaar leeft dan is het niet nodig om te focussen op de 10 geboden.

Lees ook:Maar geboden zijn toch niet nodig?
Lees ook:Van je vrienden moet je het hebben
Lees ook:Paus bezoekt Joden en Palestijnen
Lees ook:Hoe ga je om met je geld?
Lees ook:Glossy Hemel uitgebracht

Eén reactie op “Bond voor het positieve effect van het niet vloeken?

  1. waiter

    Ik ben het hier mee eens, ik ben ook zeker geen voorstander van vloeken, maar deze visie is zeker niet slecht.

    Zowieso wordt nieuws beter opgepakt als je het positief brengt , dus dan lijkt het mij logisch de positieve kanten te pakken waarom niet vloeken beter zal zijn.

    Kortom een eigen mening , maar gelukkig 1 waar ook de gemiddelde christen eens naar moet luisteren. Het gebeurd te vaak (vindt ik) dat de kerk en zijn verwanten in een tunnelvisie te passief zitten te wachten op het verbeteren van de wereld.
    Dit zal een goede stap zijn in actie te komen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.