EO: ontsla je spindoctor

 

Arie Boomsma

Arie Boomsma

Arie Boomsma, voormalig model en presentator bij de EO is voor 3 maanden geschorst omdat hij een fotoreportage deed voor het blad Linda. Het valt me op hoe vaak de EO in het nieuws is als gevolg van het krampachtig regulieren van hun imago. Naar mijn mening is dat juist wat hun imago zo schaadt. De mening van Andries Knevel en de damage control die volgde, Arie neemt een tatoeage, Arie poseert in Linda etc. etc. Meer mensen weten over de dingen die de EO generen in plaats van het evangelie van Jezus, lijkt mij. Arie heeft een mooi lichaam die hij van God heeft ontvangen en er is niets mis mee. Blijkbaar kan hij op die manier bij mensen opvallen die de EO normaal niet kan bereiken. Volgens de Bijbel had Jezus een onopvallend uiterlijk, was Paulus klein en half blind en moest hij door anderen geholpen worden, Petrus was overmoedig en schoot telkens te kort in geloof en Johannes de doper was een buitenbeetje die leefde in de woestijn en at sprinkhanen. Ze dienden God, hun Vader, en hield zich niet bezig met hun imago. We willen alles in de hand hebben, maar Paulus zei heel mooi in 2 Korintiërs “(…) hij (God) zei: ‘Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid.’ Dus laat ik mij veel liever voorstaan op mijn zwakheid, zodat de kracht van Christus in mij zichtbaar wordt.

Lees ook:Moooore POWERRR!
Lees ook:Arie lijkt wel geëxcommuniceerd
Lees ook:Voor het verstand waarneembaar
Lees ook:De bekendste (slot)
Lees ook:Grote knal bij de EO

4 reacties op “EO: ontsla je spindoctor

  1. Joke

    Maar waar is de grens? Tonen blootbladen dan gewoon maar de schoonheid van de schepping? Ik heb mijn lichaam ook van God ontvangen, maar moet ik dan maar bloot op het strand gaan liggen als lofzang op de schepping?

      /   Beantwoorden  / 
    1. G.Gulzt

      Volgens mij is het punt dat het niet verkeerd is wat Arie doet, en dat de EO te beschermend omgaat met z’n (toch al slechte) imago. Wat jij doet met je lichaam is aan jou, en als jij denkt dat je mensen op wat voor manier dan ook kan bereiken door naakt op het strand te liggen, dan denk ik dat God dat toejuicht. Als Arie’s gedrag al weer discussie oproept heeft het een doel gediend lijkt me. Christenen kunnen heel kortzichtig zijn als het gaat om “afwijkend gedrag”. Jezus kreeg ook vaak op z’n kop omdat ie het niet zo nauw nam met hoe iedereen vond dat het zou moeten.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Jean Kool

    Mij gaat het niet zo zeer om dat, dat wat Arie deed moet kunnen, maar om het imago die de EO graag wilt hebben en hoe wat ze doen dat (en hun doel als organisatie) schaadt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Dorien

    Goed stuk Jean, helemaal mee eens!
    De duivel knijpt zich in zijn handjes met zo’n makkelijke afleidingsmanoevre…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.