De kracht van samenwerken

Lees Efeziërs 4:1-6

1 Ik zit gevangen omdat ik de Here dien en vraag u dringend te leven zoals past bij mensen die door de Here geroepen zijn. 2 Wees nederig en vriendelijk; heb geduld met elkaar en verdraag elkaar vol liefde. 3 Doe uw uiterste best de eenheid te bewaren die de Heilige Geest onder u tot stand heeft gebracht, door in vrede met elkaar te leven. 4 Wij horen immers allemaal bij hetzelfde lichaam; wij hebben dezelfde Geest; wij verwachten dezelfde heerlijke toekomst, omdat God ons heeft geroepen. 5 Voor ons is er maar één Heer, één geloof en één doop. 6 En wij hebben allemaal één en dezelfde God en Vader, Die boven ons allen staat, Die in ons allen is en door ons allen werkt. (Vertaling: Het Boek)

Twee jonge mannen reden samen op een tandem een heuvel op. De voorste rijder was een instructeur en trainde de achterste fietser. Bovenop de heuvel zegt de instructeur tegen zijn leerling: ‘Pfff, dat was een zware klim vandaag.’ ‘Inderdaad’, antwoord de leerling, ‘als ik de remmen niet had vastgezet, waren we weer naar beneden gerold.’ De twee fietsers werkten goed samen. Als we niet samenwerken kunnen we het een ander erg moeilijk maken.

In deze bijbelverzen roept Paulus op om een eenheid te vormen en om gezamenlijke doelen te behalen. Later in het hoofdstuk zegt Paulus dat ons doel is om te groeien in Jezus Christus. Dat kunnen we alleen maar behalen door samen te werken. We hebben elkaar nodig om dichter naar God toe te groeien.

Maar dat kan alleen als we een eenheid vormen. Paulus zegt overigens dat we het ontvangen als we christenen zijn: doe uw uiterste best de eenheid te bewaren. Jezus maakt eenheid; het is aan ons om het te behouden. Sowieso zijn alle christenen een eenheid, omdat ze een gemeenschappelijke relatie met God door Jezus en de Heilige Geest delen. Het enige dat christenen hoeven te doen is leven zoals hen geleerd wordt.

Lees ook:Dronken in de Geest
Lees ook:De bekendste (slot)
Lees ook:Jezelf figuurlijk aan een kruis nagelen
Lees ook:GRATIS en voor niets
Lees ook:Kleed je in de liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.