Tien geboden voor ‘e-schelden’

Nu ‘e-schelden' ook onder christenen toeneemt, heeft Krish Kandiah, directeur van de Britse Evangelische Alliantie de ‘tien geboden
voor christelijke webloggers' ontwikkeld. De geboden staan op de
website van de Britse Evangelische Alliantie.

Enkele geboden zijn: ‘Gij zult de anonimiteit van uw internetnaam niet misbruiken om te zondigen' (derde gebod); ‘Eer uw mede-bloggers boven uzelf, en besteed geen overmatige aandacht aan hun fouten' (vijfde gebod) en ‘Gij zult niet andermans onderwerpen stelen' (achtste gebod).

Het doel van deze tien geboden is om schrijvers van weblogs tegen zichzelf in bescherming te nemen. Schrijvers zouden later spijt kunnen krijgen van hun scheldpartijen.

Loopt het 'e-schelden' echt zo uit de hand? Is het echt nodig om digitale geboden te bedenken of heeft de Britse EA extra aandacht nodig? Als het laatste het geval is, is dat zeker gelukt.

 

Bron: Nederlands Dagblad

Lees ook:Relatiegebod no. 3
Lees ook:Relatiegebod no. 6
Lees ook:Maar geboden zijn toch niet nodig?
Lees ook:Plannen voor christelijke media-alliantie
Lees ook:Bond voor het positieve effect van het niet vloeken?

Eén reactie op “Tien geboden voor ‘e-schelden’

  1. Jean

    Geboden verzinnen is toch zeker niet nodig? Christen ben je ook op internet. Het is geen virtuele wereld waar je de Heilige geest achter laat in het echte wereld achter je bureau.

    “Heb God lief met heel je hart, heel je ziel, heel je verstand en met inzet van al je krachten en heb je naaste lief zoals jezelf.” Alsof deze uitspraak zijn geldigheid verliest wanneer iemand op internet is (en voor hetzelfde geld: in zijn gedachten/verbeelding is)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.